- 0 kr
Sökningen på Förlagssystem gav 9 träffar.
-
Expedition mathantverk : Från stoppad korv till nedgrävd tupp
Den här boken handlar om de grundläggande principerna bakom matlagning och smak. Om riktiga råvaror som möter eld och rök, salt och socker. Om rustika metoder som skapar eleganta smaker. Om glädjen i att smaka en nyhalstrad öring med skogsriset kittlandes i svanken, eller stoltheten manifesterad i en hemgjord leverpastej.
FS9789127132658
299 kr / st- Lagerstatus
- 1 st i lager
-
Grönsaker - Den perfekta trädgården
En bra och enkel bok om odling av Grönsaker som ger vägledning för dig som vill odla själv.
FS9789179025809
181 kr / st- Lagerstatus
- 1 st i lager
-
Konsten att odla staden - Urban Gardening
För första gången i världshistorien är vi fler människor som lever i städer än på landsbygden. Stadsodling har växt till en global medborgarrörelse där allt fler gör anspråk på offentliga platser och odlar i sin närmiljö. Mellan husen bereder stadsgrisar marken för nya odlingsområden. I offentliga parker växer potatis och på taken ligger urbana jordbruk och framtidens växthus. Att bo mitt i en stad är inget hinder för den som vill ha en egen liten odlingsplätt stadsodling är hetare än någonsin. Det växer på tak och väggar, i parker och på torg, i innerstaden och i förorten. I "Konsten att odla staden" möter vi odlingsentusiaster som förverkligat sina gröna dröm¬mar utan att ha en egen trädgård. I boken finns idéer, tips, råd och konkreta tillvägagångssätt för alla som vill känna jord mellan fingrarna och få uppleva glädjen av en lyckad skörd, ett nyplanterat träd eller kanske till och med ägg från egna stadshöns! En rivningstomt, en asfalterad parkering, en trottoarkant allt kan förvandlas till gröna oaser. Till glädje för alla.
FS9789178434169
277 kr / st- Lagerstatus
- 3 st i lager
-
Kött - Den stora boken om kött
Vår längtan efter riktigt bra råvaror blir allt starkare. Samtidigt vill vi laga god mat till ett vettigt pris. I Kött välja, hantera, tillaga lär styckmästare Håkan Fällman oss att skilja bra kött från dåligt. Han ger tips om prisvärda styckningsdetaljer och vilken detalj som passar till vilken maträtt. Här får vi också veta hur uppfödning, foder, slakt, mörning och kön påverkar köttets kvalitet, vilken färg köttet ska ha för att smaka bra och hur man ser att köttet är mört. Dessutom får vi reda på hur vi förvarar, steker, rimmar och grillar vårt kött på bästa sätt.
FS9789127117877
355 kr / st- Lagerstatus
- 1 st i lager
-
Odla Grönsaker
Det är en underbar känsla att odla sina egna grönsaker. Alla mår bra av att äta mycket grönt och ännu nyttigare blir det dessutom när grönsakerna fått växa utan bekämpningsmedel. Här tas cirka 120 grönsakssorter upp, bland annat en mängd olika löksorter, rotfrukter, baljväxter, kålsorter, tomater, gurkväxter och örter. Både välkända och mer udda grönsaker presenteras utförligt med såväl historia som odlingsråd.
FS9789127116726-NY
322 kr / st- Lagerstatus
- 2 st i lager
-
Sommar på burk - Sylta, safta, lägga in
Det är alltid sommar när du har hemgjord sylt i kylen eller frysen! Så sätt igång att sylta, safta och lägga in. Resultatet blir roligare, nyttigare, godare och vackrare än det du hittar i butik. Det är enkelt dessutom. Boken innehåller närmare 100 recept som kan varieras med sommarens smaker - och dina egna. Därtill vackra bilder, fakta, kuriosa, ett urval självplockställen och de bästa sylta- och safta in-tipsen. En bok som verkligen inspirerar till att ta till vara naturens rikedomar.
FS9789174690002
290 kr / st- Lagerstatus
- 1 st i lager
-
Så röker du kött och fisk
Så röker du kött och fisk är en FAKTABOK som passar alla från nybörjare till kunniga rökare.BYGG din egen rök: För den som vill bygga sin egen rök finns ett par kapitel med utförlig text och konstruktiva illustrationer, vilka beskriver hur man själv enkelt kan bygga olika sorters rökar.RÖKNING på olika sätt beskrivs noggrant. Som alltid i sina handböcker är Alf Andersson systematisk, pedagogisk och lätt att förstå.
FS9789175865133
209 kr / st294 kr / stSpara 29 %- Lagerstatus
- 6 st i lager
-
Taylors & Jones Korvbok - Stoppa och laga korv
Stoppa och laga korv med smaker från hela världen. I Taylors & Jones Korvbok finns recept på hur du tillverkar drygt 40 av deras godaste korvar, t ex Italian Style Pork, Lamb Merguez, Beef and Garlic och Cumberland Style Pork. Utöver dessa finns ett 50-tal middagsrecept där korven spelar huvudrollen och du väljer själv om du använder egengjord eller köpt korv. Recept på goda tillbehör som senap, korvbröd, potatissallader och coleslaw finns också.
FS9789127134102
332 kr / st- Lagerstatus
- 6 st i lager
-
Torka mat - hur du torkar råvaror på bästa sätt
Den här boken går metodiskt igenom beprövade tekniker och tillvägagångssätt för att nå bästa resultat när du torkar olika råvaror för att bevara köksträdgårdens grödor på bästa sätt. Du får veta hur du torkar allt från det enklaste: frukter, rotsaker och svampar, till mer avancerade livsmedel som fisk, ägg, kött och kyckling.
FS9789186773816
348 kr / st- Lagerstatus
- 5 st i lager